Vjekoslava Kovača 11+381(0)63 8067-990 Bul. kralja Aleksandra 516+381 (0)65 8097-000

Škola stranih jezika | Kursevi Engleskog | Nemačkog | Online časovi - da li postoji razlika?

Online časovi - da li postoji razlika? | Škola stranih jezika Alphabet

U današnje vreme, kada tempo života postaje sve brži i vremena ima sve manje, potreba  za učenjem preko inerneta sve je učestalija. Sa razvojem tehnologije sve nam je postalo dostupno, ne moramo uopšte da napuštamo svoj dom, možemo raditi od kuće, obaviti kupovinu, imati čas joge, matematike ili čas stranog jezika. Prilika da se ima čas preko interneta olakšava život polaznika u puno slučajeva i omogućava mu da ima čas u bilo kom trenutku sa bilo kog mesta, bilo da je to od kuće posle posla, iz kancelarije ili parka u pauzi za ručak, skoro sve je moguće.

U našoj zemlji je ova vrsta usluge relativno nova, pa pri pomenu ove ponude polaznicima oni budu veoma zainteresovani ali i dalje imaju po koju rezervu ka tome, kao i gomilu pitanja. Na primer: „Da li je kvalitet nastave isti kao kada imate čas uživo?“, „Da li mi trebaju neke dodatne, specijalne, kompjuterske veštine da bih imao ovakvu vrstu časa?“ i slično. Slična pitanja postavlja i nastavnik kada pomisli na držanje online časova. U suštini, odgovor i za polaznika i za nastavnika je isti.  Kvalitet časa je u potpunosti isti i nisu vam potrebne nikakve dodatne veštine da biste imali ovakvu vrstu časa.

Kada se odlučite za ovu opciju, sledeći korak nastavnika je izbor odgovarajuće aplikacije. Na internetu danas postoji veliki broj dostupnih aplikacija koje funkcionišu kao online učionica. Ali ako se iz nekog razloga ipak odlučite za najobičniji Skype, i to je u redu. Aplikacije koje funkcionišu kao online učionice imaju puno opcija koje menjaju određene odlike prave učionice, kao što su tabla, lakša mogućnost puštanja audio materijala i slično, ali i Skype može funkcionisati na sličan način iako njegove opcije nisu prvenstveno namenjene za držanje časova. Jedino čega nastavnik mora biti svestan je da se mora pripremiti pre držanja ovakvog časa. U slučaju da polaznik kod sebe već ima spremljeni materijal ili knjigu, ta priprema je minimalna i ne razlikuje se od pripreme za regularan čas uživo, ali u slučaju da polaznik kod sebe nema spremljeni materijal, nastavnik mora da se pripremi, pronađe odgovarajući materijal i na vreme ga prosledi svom polazniku. Radi boljeg kvaliteta časa neophodno je da i nastavnik i polaznik imaju i headset, tj. slušalice i mikrofon. Kada smo sve spremili čas može da počne.

Kada čas počne, primetićete da se tok časa i tip časa i nastave ne razlikuju u mnogome od regularnog časa uživo. Iz iskustva možemo reći da je ovakva vrsta nastave veoma zgodna i praktična u velikom broju situacija, i nije ni čudo što postaje sve popularnija.

Online časovi - da li postoji razlika? | Škola stranih jezika Alphabet
British council sertifikat | Škola stranih jezika Alphabet

Škola stranih jezika Alphabet | Lokacije